Ви тут:  Головна Події Запрошуємо на виставу “Херсонські історії порятунку”! (22.05.2024)

Запрошуємо на виставу “Херсонські історії порятунку”! (22.05.2024)


До уваги! 22 травня о 12:30 у Блакитній залі Центрального корпусу УДУ імені Михайла Драгоманова буде представлено нову виставу!

 

У документальному вербатім-спектаклі “Херсонські історії порятунку” 13 жінок розповідають свої історії втечі з окупованого міста Нова Каховка. Війна забрала в них усе. Але війна не змогла забрати в них основного – прагнення вижити під час збройної агресії рф на території України.

Усі вони біженці, які воліють втекти із окупованої росіянами Херсонщини, сховатись від артилерійських обстрілів та багатогодинного сидіння в підвалі, врятуватись від “русскава міра” і його звірських законів. Хтось із цих жінок народжує під час війни, хтось чекає з фронту чоловіка, живого й неушкодженого, у когось порозпухали ноги від сирості в укритті, когось посікло обличчя осколками від вибуху, хтось із жахом спостерігає абсурд окупованого міста, яке занурюється в СРСР і не може вибратись з полону окупантів.

 

Тепер їх об’єднує “дорога життя”, в якій кожен наступний блок-пост росіян може стати останнім у житті. У жінок немає імен, є тільки спільне горе і біда, та бажання вирватись із окупантського пекла. Є шрами війни, які вже ніколи не загояться.

 

Автор документальних історій – Яна Малига; режисер-постановник – Климовських-Боровська Ірина; режисер проєкту, продюсер – Ярослав Карпець.

 

22.05.2024 Вистава Херсонські історії порятунку